Vložka s gombíkom / olivou

Vložka s gombíkom / olivou

Výrobca vložiek Mul-T-Lock nazýva tento diel oliva a výrobca vložiek GEGE gombík.
Medzi olivou a gombíkom nie je žiadny technický a funkčný rozdiel.

Príplatková úprava gombík, alebo oliva je účinná ochrana proti vymknutiu.
Zo štandardne predávanej novej bezpečnostnej vložky sa demontuje bubienok, do ktorého sa vkladá kľúč a následne sa do vložky vloží ovládacia hriadeľ s gombíkom, alebo olivou.

Táto úprava vložky proti vymknutiu je účinná aj pri zamknutých dverách.
Či sú dvere zabuchnuté, alebo zamknuté, alebo gombík je z vnútornej strany dverí pootočený v ľubovoľnej polohe, vždy si budete vedieť z vonkajšej strany dvere otvoriť.

vlozka-s-olivou

Vložka s gombíkom je odporúčaná zákazníkom bývajúcim v rodinnom dome, kde je z vonkajšej aj vnútornej strany dverí nainštalovaná kľučka. Plastové dvere s vonkajšou kľučkou môžu používať aj uzamykací systém, kde po zatiahnutí kľučky dohora o 45° príde k uzamknutiu dverí a otočením kľúča o jeden západ, sa iba zaistí kľučka proti stlačeniu.
Určite sa v dome s vonkajšou kľučkou chcete cítiť bezpečne a preto sa stále zamykáte kľúčom z vnútornej strany dverí. Použitie vložky s gombíkom, alebo olivou je užívateľský komfort, aby ste stále nemuseli hľadať kľúče a dávať pozor, či nezostali kľúče vložené a pootočené v zámku, aby sa aj ostatní obyvatelia domu dostali domov.

vlozka-s-gombikom

Použite vložky s gombíkom / olivou neznižuje bezpečnosť vložky a Váš byt, alebo dom bude naďalej rovnako chránený ako pri použití štandardne predávanej bezpečnostnej vložke bez gombíka / olivy. Po inštalácii vložky s gombíkom / olivou je z vonkajšej strany dverí vstup na kľúč taký istý ako pri bezpečnostnej vložke bez gombíka / olivy a vnútorné zloženie vložky je zachované, vrátane ochranných a bezpečnostných komponentov. Z vonkajšej strany dverí nie je možné vložku otvoriť bez poškodenia, aj keď je vo vložke nainštalovaný gombík, alebo oliva, pretože našim zákazníkom inštaluje výlučne bezpečnostné vložky, ktoré majú certifikát od Národného bezpečnostného úradu, alebo autorizovanej osoby NBÚ na vykonávanie skúšok a certifikácií mechanických zábranných prostriedkov.

Príplatok za gombík od výrobcu vložiek GEGE stojí približne 20,- €  a príplatok za olivu od výrobcu vložiek Mul-T-Lock stojí približne 35,- € . Pri vložkách GEGE je cena za gombík jednotná, bez ohľadu na dĺžku vložky.
Mul-T-Lock má cenu za olivu odstupňovanú podľa dĺžky časti vložky, na ktorú bude oliva nainštalovaná. Pri vnútornej časti vložky smerujúcej smerom do bytu s dĺžkou nad 40 mm, už stojí oliva približne 40,- €.

Nech sa páči, pozrite si informatívne videá :

Gege s gombíkom

Mu-T-Lock s olivou




Späť na Články