Výmena zámku

Výmena zámku

Častým  dopytom zákazníkov je výmena zámku vo dverách po kúpe bytu v novostavbe. Dvere v novostavbách majú vo väčšine prípadov namontované jednoduché základné stavebné vložky, ku ktorým sa dodávajú tri kľúče a tie sú voľne kopírovateľné. Prvoradá je bezpečnosť a po kúpe bytu odporúčame zákazníkom zámok v čo najkratšom čase vymeniť, pretože stavebná vložka má veľmi nízku bezpečnosť a nízku životnosť. Počas stavebných prác a výstavby domu si mohol ktokoľvek urobiť kópiu kľúča od Vášho nového bytu a to je ďalší dôvod, aby bol zámok vymenený bez zbytočného časového odkladu. Bezpečnostné zámky do bežne inštalovaných bytových dverí v novostavbách máme ihneď so sebou a nie je nutné zameranie zámku a opätovný príjazd na montáž zámku. Výmena je realizovaná hneď na mieste.

vymena-zamku-vo-dverach 

Takisto sa stavebná vložka inštaluje aj v novostavbách rodinných domov. Tu si dovolíme tvrdiť že až 90 % vložiek namontovaných do vstupných dverí v novostavbe rodinného domu sú základné stavebné vložky s voľne kopírovateľnými kľúčmi. Výmena zámku v plastových dverách na rodinnom dome by mala byť jednou z prvých vecí po nasťahovaní a zariadení domu, pretože počas výstavby domu si mohol ktokoľvek urobiť kópiu kľúča, keďže kľúče k stavebným vložkám sú voľne kopírovateľné. Vymeniť zámok na plastových dverách je vhodné až po ukončení všetkých stavebných a prašných prác, ktoré by mohli zanesením prachu do vložky znížiť jej životnosť a funkčnosť.  Vstupné plastové, alebo hliníkové dvere na rodinných domoch majú rôznu hrúbku, od hrúbky dverí sa odvíja aj dĺžka vložky. V súčasnej dobe sa do týchto typov dverí používa až 20 rozmerových variant vložiek a je potrebné zameranie vložky a bližšia identifikácia typu dverí. Po zameraní a odporučení vhodného typu vložky do Vašich dverí bude prevedená montáž do jedného pracovného dňa od zamerania.

vymena-zamku-2

Bezpečnostné dvere sú už štandardom aj v starších panelových domov. Výmena zámku v bezpečnostných dverách je frekventovaná požiadavka od našich zákazníkov. Do bezpečnostných dverí musí byť nainštalovaná vložka v bezpečnostnej triede 3 a vyššej. Poisťovne vyžadujú na zabezpečenie bytu, alebo domu použite vložky v tretej bezpečnostnej triede. Vymeniť zámok na bytových bezpečnostných dverách je potrebné po kúpe bytu, pretože aj keď máte nainštalovanú bezpečnostnú vložku, neviete koľko kópií kľúča od zámku už bolo urobených predchádzajúcim majiteľom bytu. Aj keď Vám odovzdajú päť kľúčov, bezpečnostnú kartu a krabičku od zámku, kde je uvedený počet kľúčov 5, stále ešte môže mať niekto kópiu kľúča. Základný zámočnícky materiál máme ihneď so sebou a zámok v bezpečnostných dverách Vám vymeníme hneď na mieste zákazky bez potreby obhliadky dverí a zamerania zámku.

Našim zákazníkom inštalujeme výlučne certifikované bezpečnostné vložky od overených a zaužívaných výrobcov vložiek. Certifikovaná bezpečnostná vložka má slovenský certifikát Národného bezpečnostného úradu, alebo od autorizovanej spoločnosti, ktorá je oprávnená certifikovať mechanické zábranné prostriedky.

gege-ap2000

Najčastejšie montujeme bezpečnostné zámky od výrobcu Gege v bezpečnostnej triede 3  a to AP2000, alebo E-AP2000. V bezpečnostnej triede 4 používame na zabezpečenie vstupných dverí do bytu, alebo domu Gege pExtra. Súčasťou balenia zámku je aj bezpečnostná karta potrebná pri výrobe kópie kľúča. K zámkom Gege vieme na požiadanie zabezpečiť aj väčší počet kľúčov. Na objednávku je možnosť zámok Gege vyskladať s príplatkovou úpravou gombík, alebo upraviť vložku na obojstrannú vložku.

mul-t-lock-integrator

Veľmi obľúbenými bezpečnostnými vložkami u zákazníkov, ktoré montujeme sú vložky
Mul-T-Lock. Výrobca vložiek Mul-T-Lock má vo svojom výrobnom programe iba bezpečnostné vložky v certifikovanej bezpečnostnej triede 3 a 4. Z ich ponuky najčastejšie inštalujeme Mul-T-Lock Integrator v bezpečnostnej triede 3 a Mul-T-Lock Interactive + v najvyššej bezpečnostnej triede 4. K vložkám Mul-T-Lock sa dodáva 5 kľúčov a bezpečnostná karta. Na objednávku je možnosť zámky vyskladať s príplatkovou úpravou oliva, alebo upraviť vložku na obojstrannú vložku. V prípade potreby k vložkám Mul-T-Lock, ktoré montujeme, zabezpečujeme aj väčší počet kľúčov v originálnej kvalite, ktoré sa robia na strojoch Mul-T-Lock a každá kópia kľúča je v podstate originál. Kópie kľúčov zabezpečujeme u zmluvného predajcu vložiek Mul-T-Lock.

Nech sa páči, pozrite si video – výmena zámku v plastových dverách



Prezentácia práce – výmena zámku v bezpečnostných dverách




Späť na Články